Concert Placido Domingo jr. la Sala Polivalentă din Craiova

Probabil că mulți dintre cei care citesc titlul au o tresărire când aud numele Placido Domingo. Mi s-a întâmplat și mie. Dar odată ce am văzut afișul și chipul tânăr din poza de pe acesta mi-am dat seama că este vorba despre fiul renumitului tenor spaniol care va concerta, alături de invitații săi, într-un regal liric la Sala Polivalentă din Craiova. Aceasta va fi aranjată, pentru o sonorizare optimă, în același format ca și la spectacolul Mama Mia.

Actualizare: tenorul Alin Stoica si cântărețul Vali Boghean nu au fost prezenți pe scena Sălii Polivalente din Craiova

Plácido Domingo jr. cântă pentru prima oară în România

Sala Polivalentă Craiova, 20 aprilie, ora 20:00

Plácido Domingo jr. & friends este o premieră muzicală absolută în România prin concertele susţinute de către Plácido Domingo jr. împreună cu alte nume rezonante ale scenei naționale și internaționale. Favorita publicului la ediția din acest an a concursului Eurovision, Laura Bretan, se numără printre invitații speciali ai evenimentului Placido Domingo jr. & fiends,  alături de soprana Irina Polivanova, tenorul Alin Stoica, care a participat alături de Trooper la Eurovision, și cântărețul Valentin Boghean.

Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 20.00, publicul Sălii Polivalente din Craiova se va bucura de o interpretare vocală impresionantă și plină de emoție,  Plácido Domingo jr. fiind acompaniat de de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu. O combinaţie de muzică clasică și de ritmuri, care amintesc de epoca swing, sunt îmbinate cu o bază solidă de jazz și un aranjament orchestral fluent, ducând clasicul crossover într-o direcție cu totul nouă.

Născut în 1965 în Mexic, Plácido Domingo jr. a fost familiarzat de la o vârstă fragedă cu lumea muzicală a celor mai reprezentative voci ale operei, astfel încât pasiunea pentru muzică a fost inevitabilă.

O bună parte a vieții sale a petrecut-o în calitate de compozitor și producător muzical, însă în 2010, Plácido și-a prezentat debutul internațional în calitate de cântăreț. Într-un interviu acordat vocidellopera.com, Domingo jr. povestește cum a început această nouă perspectivă a carierei sale: “(…) într-o zi tatăl meu avea nevoie să învețe câteva cântece compuse de mine și m-a rugat să le înregistrez pentru el. Le-am înregistrat, iar după ce mi-a auzit vocea m-a întrebat de ce nu mă apuc de cântat muzică pop sau contemporană. Restul e istorie.”

Încurajat de tatăl său în acest parcurs muzical, Plácido Domingo jr. a fost întâmpinat cu multă căldură pe scenele lumii. De asemenea, publicul apreciază de fiecare dată ocaziile în care Domingo tatăl și fiul sunt reuniți pe scenă, în cadrul unor duete extraordinare.

De-a lungul carierei sale de compozitor, Plácido Domingo jr. a scris piese pentru artiști de calibru precum Michael Bolton, Riccardo Cocciante, Vanessa Williams, Sarah Brightman, Jose Carreras, Luciano Pavarotti, Leona Mitchell, Diana Ross, Alejandro Fernández, Tony Bennett, și bineînțeles, tatăl său, Plácido Domingo.

În calitate de cântăreț, Domingo jr. a colaborat pentru primul său EP, în 2010, cu producătorul Juan Cristóbal Losada. În 2017 a scos primul album în limba spaniolă – Latidos, urmat de versiunea în engleză – Heartbeat. Acesta include cântece celebre ale anilor ’50 și ’60, cu influențe de latino, pop, jazz, tango, bolero, cha-cha-cha și bachata, cu aranjamente orchestrale și duete cu artiști precum José Feliciano, tatăl său – Plácido Domingo, și Arturo Sandoval, printre alții.

Laura Bretan, invitată specială în concertul lui Placido Domingo jr.

Favorita publicului la ediţia din acest an a concursului „Eurovision”, Laura Bretan, se află printre invitaţii speciali ai evenimentului „Placido Domingo jr. & friends” din data de 20 aprilie de la Sala Polivalentă din Craiova, organizat de Filarmonica „Oltenia” Craiova împreună cu Primăria Craiova şi Consiliul Local Municipal. Domingo jr. va avea alături, pe scenă, atât artişti internaţionali, cât şi îndrăgiţi artişti naţionali – soprana Irina Polivanova, tenorul Alin Stoica, care a participat la „Eurovision” şi cântăreţul Vali Boghean.

Laura Bretan s-a născut în anul 2002 în Chicago, Illinois, într-o familie de români. La numai 13 ani a uimit America în cadrul show-ului America’s Got Talent, unde s-a clasat pe locul şase. În 2016 a ridicat sala şi juriul în picioare la audiţiile „Românii au talent”, concurs la care Laura a câştigat premiul cel mare. Românca s-a aflat printre finaliştii de anul acesta de la „Eurovision”, unde a participat cu piesa ”Dear Father”. Deşi s-a clasat pe locul al doilea, Laura a câştigat cel mai important vot, cel al publicului.

Soprana Irina Polivanova, câştigătoare a premiului Virginia Zeani, s-a născut în Lviv, Ucraina. A urmat cursurile Conservatorului din Moscova, începând cu anul 2014, la clasa profesorului Yuriy Grigorev. În timpul studiilor de licenţă a interpretat trei roluri principale la Teatrul Conservatorului din Moscova: Ionta în opera omonima de Ceaikovski, Mimi în „La Boheme” de Puccini şi Tatiana Larina în „Evgeni Onegin” de Ceaikovski.

Câştigător al prestigiosului premiu Luciano Pavarotti, tenorul Alin Stoica este din 2016 colaborator al Operei Naţionale Bucureşti. Alin s-a născut în 1987 în Capitală şi a absolvit Conservatorul în anul 2011. A participat la numeroase concursuri şi a câşigat, printre altele, marele premiu la Concursul Paul Constantinescu şi premiul special al Radiodifuziunii Române la Competition Grand Prix de l’Opéra.

Vali Boghean este unul dintre cei mai talentaţi muzicieni din Republica Moldova, aclamat de publicul care umple sălile de spectacole până la refuz. Pe lânga vocea sa inconfundabilă, Vali este cunoscut ca un maestru al instrumentelor aerofone, incluzând trompeta, saxofonul, flautul, tilinca, kavalul, dudukul, cimpoiul şi clarinetul, dar nu ratează ocazia de a-şi cuceri audienţa cu interpretări la chitară clasică şi bass.

Evenimentul Plácido Domingo Jr. & friends va avea loc la Bucureşti pe 17 aprilie şi la Craiova pe 20 aprilie 2019, ora 20:00. La Craiova spectacolul va avea loc la Sala Polivalentă, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, într-o combinaţie de muzică clasică şi ritmuri care amintesc de epoca swing, îmbinate cu o bază solidă de jazz şi un aranjament orchestral fluent, ducând clasicul crossover într-o direcţie cu totul nouă.

Anul 1999 marchează pentru Marius Hristescu începutul colaborării cu binecunoscutul cantautor Tudor Gheorghe, colaborare în urma căreia a luat naştere proiectul Anotimpurile Poeziei Româneşti. Artişti valoroşi ai momentului din industria muzicală românească și internațională i-au solicitat colaborarea: Felicia Filip, Nicu Covaci (Phoenix), Loredana Groza. De un real succes s-au bucurat şi cele două proiecte simfonice realizate alături de baritonul Daniel Prunaru, materializate în realizarea a două CD-uri.

Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul eventim.ro şi de la agenţia de bilete a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, din Calea Unirii, nr.16, de luni până vineri, între orele 10:00 şi 18:00. Preţul unui bilet este de 100 lei în zona VIP şi 50 lei în tribună.

 

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.