Capra cu trei iezi și cum se poate reinventa traditionalul

Sâmbătă seară am fost să văd filmul 𝗖𝗮𝗽𝗿𝗮 𝗰𝘂 𝘁𝗿𝗲𝗶 𝗶𝗲𝘇𝗶, într-o proiecție specială în prezența echipei, la Inspire Vip Cinema Craiova.

Nu puteam să ratez ocazia de a pune câteva întrebări regizorului Victor Canache și producătorul Luana Georgiță despre experiența de la filmări și ce i-a făcut sa alegă basmul lui Ion Creangă pentru un lungmetraj horror.

Da, ați citit bine: horror. Mi s-a părut foarte curajos că au abordat acest gen aproape inexistent în cinematografia românească.

Am intrebat dacă este primul film românesc de acest gen și, deși nu au făcut cercetări în privința aceasta, ar putea fi printre primele.

Cu siguranță nu este un film pentru copii sub 15 ani, după cum este și avertismentul 15+, ci un soft horror cu câteva scene mascate în care nu se văd efectiv acțiunile cumatrului devenit ucigaș interpretat de Marius Bodochi.

Mă așteptam la mai multă acțiune horror. Deși nu este printre genurile mele favorite, știu că sunt pe placul publicului tânăr și cred că segmentul are un potențial considerabil.

Regizorul ne-a povestit și despre cascadoriile din scena finală pe care le-a făcut chiar el, fiind și cascador.

Este extraordinar că un tânăr regizor si un producător vin cu experiență din afară și reușesc să aducă actori români de renume precum Maia Morgenstern în fața unui public tânăr ce are astfel prilejul să descopere și o altă abordare a unei povești petrecute intr-o lume rurală devenită ancestrală, greu de înțeles de multe ori pentru ei doar din cărți.

Filmul 𝗖𝗮𝗽𝗿𝗮 𝗰𝘂 𝘁𝗿𝗲𝗶 𝗶𝗲𝘇𝗶 va intra în cinematografele din toată țara începând din 𝟮𝟴 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲.

Mergeți să il vedeți și astfel poate vom avea ocazia să avem și cealaltă adaptare la care visează Victor Canache – legenda meșterului Manole.

Trailer-ul Oficial
▶https://fb.watch/f_ql2BkdWe/

https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0LRDAiPHxCTbEnDSNRuK2fT6VTmqvLpGeF4a7RTdVncv6toUy49pfCnMGFZ7WLiXhl&id=671838813

https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0zqyGRfZeCy65ieGxL297HhH4fFgZNqyhvr6aMJBpuWC5cmwb3MhSXAj146RgwiUul&id=117966195255660

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.