CICO’S JAZZ ORCHESTRA (GERMANIA) feat. OLTENIA BIG BAND – Conducerea muzicală: HORIA-DINU NICOLAESCU

Vineri, 13 septembrie, in cadrul Festivalului de Jazz de la Craiova, am putut asculta renumita orchestră de jazz aflată sub conducerea muzicală a lui HORIA-DINU NICOLAESCU – CICO’S JAZZ ORCHESTRA.

Stabilit in germania din 1971, Horia-Dinu Nicolaescu a reușit să influențeze carierele și parcursul a numeroși iubitori de jazz, pe care i-a atras în jurul orchestrei sale.

Am putut asculta, puse in scenă cu multă viață dar mai ales muncă, orchestrațiile pe stil de jazz a unor teme celebre din Spărgătorul de nuci de P. I. Ceaikovski sau Nabucco de G. Verdi

Spectacolul a debutat cu duetul a doi tineri, unul trompetist și cântăreț, membru al orchestrei, iar cealaltă invitata lor, o minunată voce pentru care jazzul vine ca o mănușă. După finalul piesei am aflat că cei doi sunt nu numai parteneri de duet ci sunt chiar logodiți.

Maestrul Horia-Dinu Nicolaescu reușește să tina publicul aproape prezentând tot felul de picanterii despre membrii orchestrei si istoria orchestrei sale de jazz. Ne povestește, pentru început, cum a dat curs invitației lui Dorin Măciuca, cei doi chiar reușind un parteneriat româno-german, urmând ca anul viitor Oltenia Big Band să meargă alături de Cico-Jazz orchestra la Festivalul de Jazz din Germania. Din cei prezenți pe scena 12 membrii sunt din partea Orchestrei Cico iar 9 din partea Oltenia Big Band (alcătuită din instrumentiști ai Filarmonicii Oltenia)

Aflăm din spusele maestrului că Dorin Măciucă s-a zbătut și a inițiat acest parteneriat.

El este și drummer și percuționist și sufletul tuturor și șef de sindicat…

După ce ne-am delectat spiritul cu adaptarea după Nabucco, am avut din nou plăcerea să îi avem in față pe Betty Akhigbe și Daniel Motan care ne-au interpretat un superb duet care a început cu câteva replici rostite pe ritm – It had to be you – un duet ce cunoscătorilor le amintește de Michael Buble si Barbara Streisand

A trebuit sa muncim mult ca să fim mulțumiți, pentru ca apoi dvs sa veniți și sa fiți mulțumiți

După aceste cuvinte a urmat o melodie in stilul lui Arturo Sandoval – Mueva los Huesos – unde mai mulți instrumentiști au avut ocazia să își etaleze măiestria prin solouri jazz.

Publicul s-a declarat extrem de mulțumit prin aplaude furtunoase așa că a cerut bis. Astfel ne-am putut reîntâlni cu duetul dintre Betty și Daniel – On a slow boat to china – și am putut remarca din nou vocea impresionantă a lui David, completată de prezența feminină a logodnicei lui, Betty

Finalul a fost apoteotic – Gorilla Menloose – o adevărată desfășurare de forțe instrumentale unde Betty ne-a impresionat cu un solo de improvizație – la vioară

Concertul de pe scena Filarmonicii Oltenia, din cadrul Festivalului de Jazz – Craiova 2019, a venit ca un suflu de viață și energie. Ii dorim multă sănătate și energie olteanului Horia-Dinu Nicolaescu și așteptăm să ne mai încânte cu muzica născută sub conducerea sa – muzica jazz live nu poate fi descrisă cu cuvinte, trebuie să fii acolo!

Așteptăm cu nerăbdare ediția viitoare!

 

One thought on “CICO’S JAZZ ORCHESTRA (GERMANIA) feat. OLTENIA BIG BAND – Conducerea muzicală: HORIA-DINU NICOLAESCU

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.