Noua ecranizare Dune: Part One 3D

Îmi doream mult să văd filmul Dune și a fost o veste bună să aflu că la Inspire VIP Cinema ultima proiecție a zilei este la ora 21:50, timpul tocmai potrivit să rabatez fotoliul VIP, să-mi pun ochelarii 3D și să intru în lumea fantastică din Dune.

Cu actualele reguli de distanțare și noile reglementări pandemice legate de obligativitatea certificatul verde, sala a fost departe de a atinge capacitatea maximă cerută prin noile reglementari.

Dune, romanul de ficțiune al lui Frank Herbert, a fost și este sursa de inspirație pentru mai mulți artiști vizuali, cel puțin două ecranizări și câteva jocuri video.

Acțiunea este plasată, într-un viitor distopic, pe planeta Arrakis un mediu ostil pentru viață.

Totuși, prezența mirodeniei, o importantă resursă pentru galaxie, este „mărul discordiei” între cele două case Atreides și Harkonnen.

Casa Harkonnen dorește să saboteze practicile casei Atreides, revenită la conducerea planetei Arrakis.

Călătoria mitică și emoționantă din „Dune” spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și talentat, născut într-un mare destin, dincolo de înțelegerea sa, care trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei și poporului său. Pe măsură ce forțele malefice izbucnesc într-un conflict legat de exclusivitatea pentru furnizarea celei mai prețioase resurse din univers, care se regăsește doar pe această planetă – resursă capabilă să deblocheze cel mai mare potențial al umanității – vor supraviețui doar cei care își pot cuceri frica.

cinemagia.ro

Paul Atreides reprezintă cea mai mare speranță a casei Atreides și ultima soluție pentru supraviețuitorii de pe planeta Arrakis.

În noua ecranizare, efectele speciale, costumele, caracteristicile personajelor și creaturile fantastice sunt reprezentate în cel mai realist mod, iar efectele 3D sporesc experiența lumii fantastice din Dune.

Am aflat abia la sfârșitul filmului că, de fapt, acest film este începutul unei serii, probabil o trilogie. Dar continuarea va depinde in mare măsură de încasările acestei prime părți.

Prin creativitatea lui Hans Zimmer, muzica și ambientul sonor întregesc contextul. Ce nu a fost chiar pe gustul meu a fost că prea des au ales să folosească vibrațiile surround real-feel pentru accentuarea dramatismul, în scene care nu erau chiar dramatice.

În film apar actori cunoscuți (Jason Momoa), iar scenariul acestei prime părți descrie, poate prea în detaliu, relațiile dintre personajele principale și intrigile ce constituie baza unei viitoare trilogii.

Dacă ați simțit lipsa unui SF bun, merită să vedeți Dune, mai ales 3D.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.