Dulceată cu dichis si căpsuni, din cămară de la Veronica

Nu ştiu alţi cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locuri… şi la alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul copilăresc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie! Cam așa zicea Ion Creangă amintindu-și de copilărie.

Spre deosebire de Creangă, eu nu am prea multe amintiri de la țară, am copilărit mai mult la oraș dar parcă totul avea alt fler, chiar și la oraș. La țară nici nu mai zic.

O vorbă veche, de pe vremea când se inventa medicina, cu aproape 2500 de ani in urmă, spune cam așa:

Hrana să-ți fie leac și leacul să-ți fie în hrană.

Hipocrate

Mi-am dorit întotdeauna să urmez acest sfat dar vremurile consumeriste pe care le trăim fac din ce in ce mai greu ca hrana noastră să fie tămăduitoare. Industrializarea producției alimentare a dus la scăderea prețurilor produselor alimentare dar și la creșterea duratei „vieții de raft” a produselor. Fluturând stindardul siguranței alimentare, companiile mari au înghițit micile afaceri de familie si au transformat produsele pline de viață în produse morbide, lipsite de gust și farmec.

Îmi doresc să mănânc mai puțin și mai de calitate iar produsele locale, pline de nutrienți si de viață să înlocuiască, pe cât posibil produsele congelate si pline de conservanți din super-hiper-marketuri.

Cred că toate întreprinderile care au legătură cu mâncarea ar trebui să fie din suflet pentru suflet. Astfel mi-a fost dat să întâlnesc două sortimente de dulceață de căpșuni de la Veronica din cămară: dulceața de căpșuni cu busuioc fără zahăr și dulceața de căpșuni cu Pinot Noir.

Pe situl Veronicăi puteți găsi tot felul de bunătăți printre care si aceste două sortimente de dulceață de căpșuni. Eu fiind mare fan dulceață de căpșuni, m-am bucurat să regăsesc aici un sortiment inedit cu busuioc dar și fără zahăr. Defapt, dulceața de căpșuni cu busuioc fără zahăr este îndulcită cu green sugar.

Green sugar este un îndulcitor natural recomandat inclusiv în diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil și colită de fermentație. Produs de laboratoarele Remedia din extract de Stevia Rebaudiana de înaltă puritate (obținut prin tratarea plantei cu apă fierbinte) și Eritritol (poliol natural obținut din porumb nemodificat genetic, prin fermentație cu drojdia Moliella pollinis), este singurul îndulcitor 100% natural, recomandat de Societatea de Nutriție din România. Are zero calorii și zero indice glicemic.

Dulcețurile Veronica sunt făcute artizanal și natural, cu suflet. Dar vă las pe voi să descoperiți mai multe despre dulceața din cămară vizitând situl sau pagina de facebook a Veronicăi.

Vorba Veronicăi: O viață dulce să aveti!