Laura Bretan – un nume depre care vom mai auzi – alături de soprana Irina Polivanova și Placido Domingo Jr.

Dirijorul și compozitorul Marius Hristescu reușește să aducă un public numeros către armoniile muzicii simfonice prin creațiile și spectacolele sale. După ce a reușit să promoveze repertoriul celebrului Tudor Gheorghe îmbinând folclorul și șarmul lui artistului cu muzica cultă a corului și orchestrei simfonice, Marius Hristescu vine acum la Craiova, orașul său natal, cu muzică sud-americană orchestrată și pusă în valoare de orchestra simfonică a Filarmonicii Oltenia Craiova, interpretată de un nume cu rezonanță – Placido Domingo Jr.

Însă nu mică mi-a fost mirarea să descopăr, ca invitată, o interpretă despre care cu siguranță vom mai auzi – Laura Bretan – care a reușit să ne facă inimile să tresalte prin interpretarea sa plină de pasiune și culoare. Născută în Statele Unite într-o famile de români, Laura Bretan are, la numai 18 ani, un palmares ce include locul șase la America’s Got Talent și marele premiu la Românii au talent.

Deși în concert nu au fost prezenți tenorul Alin Stoica si cântărețul Vali Boghean trecuți inițial pe afiș, vocile fetelor, Laura Bretan și soprana Irina Polivanova, au făcut deliciul publicului. Placido Domingo Jr. m-a surprins prin naturalețea și pasiunea pe care o pune în binecunoscutele cântece din repertoriul sud-american care îi vin de minune. Așa că putem confirma vorbele marelui L. W. Beethoven: A cânta o notă greșită e ceva nesemnificativ, dar a cânta fără pasiune nu are nicio scuză.

Să fie pasiune!

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.